top of page

 

 

Ingrediente
1 kg muschi de vita, 2-3 catei de usturoi, 1 lamaie, 50 g unt, 2 linguri ulei de masline, 2-3 linguri otet balsamic, 1 pahar vin rosu, 1 lingurita zahar brun, piper verde, sare, mirodenii (cimbru, menta, salvie, patrunjel).

Agriro Fresh va propune un nou preparat culinar foarte delicios. De aceasta data este vorba despre muschi de vita, innobilat de mireasma plantelor aromatice proaspete. Rapid de preparat pe gratar, sanatos si perfect pentru a va impresiona musafirii.

Muschi de vita cu mirodenii la gratar

Mod de preparare

Se pune carnea de vita taiata felii in marinata preparata din usturoi tocat, coaja de lamaie, otet balsamic, vin si zahar brun si mirodeniile taiate fin. Se aseaza intr-un vas acoperit, la frigider, cateva ore. Ulterior, se pune carnea de vita pe gratarul incins si uns cu lei, sau intr-o tigaie lasandu-se pe fiecare parte 3-4 minute, apoi se presara cu sare si piper. Sosul in care s-a marinat vita se pune pe foc intr-o tigaie cu unt adaugandu-se sare si piper dupa gust si se lasa pana scade. Se servesc feliile de carne cu sos si legume la gratar aromate cu mirodenii dupa gust. 

Va propunem o noua reteta cu arome imbietoare, ce poate fi pregatita in familie, sau atunci cand asteptati prieteni la masa.  Indiferent de situatie, cei care vor gusta din acest preparat vor ramane impresionati.

 

Ingrediente
800 g rasol de vita, 1 morcov mai mare, 1 ceapa, 1 bucatica telina, 1 lingura pasta de ardei, 3 catei de usturoi, 1 pahar vin alb, 3 rosii, 1 lamaie, ghimbir, 50 g unt, 2-3 linguri ulei de masline, sare, piper, mirodenii din buchet (cimbru, menta, patrunjel, salvie).

 

Rasol de vita in sos cu cimbru, menta si salvie

Mod de preparare

Rasolul de vita se inabuse in ulei de masline si unt, se adauga sare, piper verde zdrobit, se pune apa si se fierbe pana scade apa si carnea devine moale. Telina si morcovul rase prin razatoarea mare, ceapa taiata marunt si usturoiul zdrobit se aseaza intr-o cratita cu unt si se calesc putin. Se adauga putin ghimbir, pasta de ardei, rosiile decojite si taiate cubulete. Cand legumele sunt facute se pune rasolul in cratita, se adauga plantele aromate tocate marunt si 1 pahar de vin. Cratita se pune in cuptorul preincins si se lasa 40-50 de minute la foc mai mic.

Antricot de vita in sos de salvie si menta

Pentru a savura din plin aroma preparatelor din carne de vita va recomandam sa folositi buchete aromatice de mirodenii: cimbru, menta, patrunjel, salvie.

 

Ingrediente
600 g muschi, vrabioara sau antricot de vita sau vitel, 300 g ciuperci, 1 ceapa, 2 catei de usturoi, putin ghimbir, 100 g unt, 200 g smantana, 1 pahar vin, sare, 1 lingura mustar, 1 lingura faina, piper, mirodenii din buchet (cimbru, menta, patrunjel, salvie).

Mod de preparare

Carnea de vita se taie baghete de 3-4 cm grosime, se pune pe foc iute intr-o tigaie cu 100 g unt si se prajeste pana se evapora sucul. Daca carnea este tare, se adauga apa fierbinte se se inabusa pana devine moale. Se adauga sare, piper verde zdrobit si se lasa cateva minute pana se rumeneste. Se adauga ceapa taiata marunt, putin ghimbir razuit (atentie pentru ca este iute), 2 catei de usturoi zdrobit si se lasa la calit. Se adauga ciupercile, plantele aromate taiate marunt, 1 pahar de vin si se continua fierberea. Cand ciupercile sunt fierte se adauga smantana frecata cu mustar (optional si 1 lingura de faina) si se mai lasa pe foc 5-10 minute. Se poate servi cu garnitura de cartofi sau orez cu rozmarin si/sau cu o salata. Se poate servi si in lipie sau in sandwich cu salate.

Muschi de vita in sos de cimbru si menta

Pentru ca dorim sa oferim clientilor nostri tot ce este mai bun, Agriro Fresh propune o reteta in buchet de mirodenii.

Pui impanat cu mirodenii: busuioc, oregano, patrunjel
 

Ingrediente
1 pui, mirodenii din buchet (busuioc, oregano, patrunjel), 4-5 catei de usturoi, 1 lamaie, 1 lingurita boia dulce, sare grunjoasa de mare, piper proaspat macinat, doua linguri ulei de masline.

Mod de preparare
Puiul se spala si se sterge. Mirodeniile se toaca marunt si se amesteca cu sare, boia, piper, usturoi pisat, ulei, 2-3 linguri de apa si suc de lamaie pana se transforma intr-un suc gros. Puiul se unge bine pe toate partile, inclusiv pe dinauntru, cu sucul gros obtinut. Puiul astfel uns se introduce in cuptorul fierbinte, incins bine in prealabil la 220 de grade. Se poate servi cu garnitura de cartofi sau legume aromate si/sau cu o salata savuroasa.

bottom of page