Mirodenii din copilarie: tarhon, cimbru, chimen
Trei dintre plantele aromatice prezentate in randurile de mai jos sunt recunoscute pentru mirosul lor puternic si complex. Iar aromele cu care innobileaza preparatele culinare le-au oferit un statut aparte in lumea gastronomica. De aceasta data este vorba despre busuioc, oregano si maghiran.
Tarhonul – Acesta se foloseste la aromatizarea diverselor preparate naturale, a castravetilor murati, dar si la sosuri, supe, ori ciorbe. Este indicat in tratarea digestiei lente si colită.
Cimbrul – Al doilea condiment minune din acest manunchi unic se foloseste in traditionalele sarmale romanesti, in salate, mici, dar si in pizza. Acesta nu lipseste din diverse supe, sosuri, ori ghiveciuri. Cimbrul este un bun digestiv, reduce toxicitatea alimentelor, ori colita.
Chimenul – Al treilea element aromat regasit in anumite preparate specifice este chimenul. Acesta se foloseste in salate sub forma de pulbere, in supe, brânzeturi, produse de patiserie. Chimenul stimulează digestia, fiind carminativ, expectorant, antispastic vascular.