top of page

Somon aromat in mirodenii cu sos de capere

 

Atunci cand doriti sa va impresionati musafirii cu o cina preparata acasa, puteti incerca o reteta cu peste in mirodenii proaspete si capere. 

 

Ingrediente
1 kg somon file, 100 g unt, 3-4 linguri ulei de masline, 2-3 lamai, 100 ml smantana, 2 lingurite de capere, 1 catel de usturoi (preferabil fir verde de usturoi), cimbru, rozmarin, salvie, patrunjel, capere, sare, piper.

Mod de preparare

Somonul se feliaza la marimea dorita pentru o portie, se unge cu zeama de la 1-2 lamai, sare, piper, cimbru, rozmarin, salvie taiate fin. Se pune la rece pentru 3-4 ore. Intr-o tigaie cu 50 g unt si ulei de masline se pun fileurile de somon la prajit pe ambele parti, stropindu-se mereu cu sosul din cratita. Scoatem somonul din tigaie. Preparam sosul: 50 g unt, se pun la topit intr-o cratita la foc mediu, se adauga usturoiul verde taiat fin, coaja rasa de la o lamaie, caperele intregi, smantana, pulpa de la o lamaie data prin blender, sare, piper. Fileul de peste se serveste cu sosul de capere, verdeata presarata, alaturi de o salata savuroasa.

Marinata de crap in mirodenii, legume si ciuperci: cimbru, rozmarin, salvie si patrunjel

La recomandarea specialistilor in nutritie, pestele nu trebuie sa lipseasca din meniul nostru saptamanal. Agriro Fresh va propune o noua reteta usoara, sanatoasa si delicioasa.

 

Ingrediente
1 crap mai mare, 100 ml ulei de masline, 2-3 cepe, 4-5 catei de usturoi, 4 rosii, 1 morcov, 1 bucatica telina, 2-3 ardei (grasi, kapia sau gogosari), 300 g ciuperci proaspete, 2 lamai, sare, piper macinat si boabe, 1-2 linguri zahar brun, 1-2 pahare vin alb, mirodenii din buchet (cimbru, rozmarin, salvie si patrunjel).

 

Mod de preparare

Crapul se curata, se spala, se unge cu marinata preparata cu sare, piper, usturoi zdrobit, zeama de la 2 lamai si se lasa la rece 3-4 ore. Pestele se aseaza intr-o tava tapetata cu ulei. Legumele se spala, se curata, se taie felii, se aseaza in jurul crapului, se adauga mirodeniile tocate marunt, piperul boabe, se toarna sosul amestecat cu vin, zahar brun si marinata in care s-a pastrat pestele la rece. Tava acoperita cu o folie se pune la cuptorul incins la 200 de grade care se reduce dupa 5-10 minute la foc mediu. Se lasa la cuptor 35-40 de minute stropindu-se treptat cu sosul din tava, iar daca sosul scade se completeaza cu apa si vin. Cand este aproape gata se scoate folia si se lasa la cuptor 5-10 minute sa se rumeneasca pestele. Se serveste cu felii de lamaie.

O cina gustoasa si usoara se poate prepara intr-un mod simplu si elegant. De aceasta data va propunem o reteta pe baza de peste: File de peste pane cu salvie si rozmarin.

 

 

Ingrediente
6 bucati de peste (salau, pangasius, pastrav, somon), 100 g smantana, 1 lingurita mustar, sare, piper, 1 ceapa mica (preferabil ceapa verde sau 5 fire de chivas), 3-4 linguri faina, 3-4 linguri susan (optional 3-4 linguri faina de malai, 3 linguri pesmet), 2-3 oua, mirodenii din buchet (rozmarin, patrunjel, salvie), 2-3 lamai, 6 linguri ulei de masline.

File de peste pane cu salvie si rozmarin

Mod de preparare

Se prepara o marinata din zeama de la 2 lamai, plantele aromate tocate marunt, sare si piper. Bucatile de peste se pun in marinata si se lasa la rece 3-4 ore. Ulterior, acestea se tavalesc prin faina pe ambele parti, se dau prin ouale batute, apoi prin susan si se prajesc intr-o tigaie cu uleiul incins. Din smantana, mustar, zeama de lamaie, ceapa (preferabil chivas), castravete murat, sare si piper se prepara un sos in blender. Optional puteti adauga patrunjel tocat fin. Pestele se serveste cu sos si o salata gustoasa. Puteti completa cu o garnitura de cartofi (va recomandam la cuptor cu rozmarin) sau legume cu arome de mirodenii dupa gustul dumneavoastra.

Pastrav in sos si mirodenii

Agriro Fresh va propune o alta reteta savuroasa. Folositi un buchet de mirodenii care va ofera arome cu iz proaspat de sanatate. 

Pastrav in sos de mirodenii: cimbru, patrunjel, rozmarin
 

Ingrediente
6 pastravi, 2 lamai, 2-3 linguri ulei de masline, 2 catei de usturoi, sare, piper, mirodenii din buchet (cimbru, patrunjel, rozmarin).

Mod de preparare

Pestele se curata si se spala. Se unge pe dinauntru si pe dinafara cu o marinata preparata din zeama de lamaie, ulei de masline, usturoi zdrobit, sare, piper, plante aromate tocate marunt. Se pune intr-o tava si se lasa la frigider 3-4 ore. Pestele se pregateste pe gratar sau intr-o folie la cuptor. Se poate servi cu garnitura de cartofi sau legume la gratar sau la cuptor, aromate cu mirodenii dupa gustul dumneavoastra si/sau cu o salata savuroasa.

bottom of page