Fiecare preparat culinar de exceptie este, intotdeauna, insotit de arome speciale. Cu ingredientele bine alese din care nu lipsesc mirodeniile din buchet, sigur nu veti da gres. Incercati, de aceasta data, pieptul de pui invelit in plante aromate.

 

Ingrediente
6 bucati piept de pui, 1 lingurita miere, 200 g unt, 2-3 linguri mustar, 5-6 linguri ulei de masline, 2-3 linguri otet balsamic, mirodenii din buchet (busuioc, oregano, patrunjel, rozmarin), sare de mare, piper.  

Mod de preparare

Bucatile de piept de pui se bat, se presara sare si piper dupa gust pe ambele parti, se ung cu unt si se ruleaza strans. Rulourile din piept de pui se ung cu un sos preparat din mustar, 3 linguri de ulei de masline, 2-3 linguri de otet balsamic, 1 lingurita miere, putina sare, piper si se tavalesc prin plantele aromate tocate marunt. Rulourile se pun intr-o tava cu uleiul, se stropesc cu sosul ramas si se acopera cu o folie de aluminiu. Se dau la cuptor la foc mediu pana scade lichidul. Dupa ce rulourile sunt facute, se scoate folia si se mai lasa la cuptor pana sunt rumenite. Se recomanda a fi consumate cu garnitura de cartofi, orez, legume, aromate cu mirodenii dupa gustul dvs si/sau cu o salata savuroasa.Va dorim pofta buna!

Piept de pui invelit in plante aromatice

Pulpe marinate in mirodenii si salata de legume la gratar

Pentru ca tot este sezonul dietelor si al mancarurilor usoare va sugeram sa incercati reteta cu pulpe de pui marinate in mirodenii. Secretul aromelor care insotesc aceasta reteta il veti descoperi in randurile de mai jos.

 

Ingrediente
6 pulpe de pui, 2-3 catei de usturoi, 1 lingurita miere, 1 lamaie, 4-5 linguri ulei de masline, 1 lingurita mustar, boia de ardei (poate fi iute), piper, sare grunjoasa, mirodenii din buchet (busuioc, oregano, patrunjel, rozmarin), morcovi, ardei gras (rosu, galben), ardei capia, carofi, rosii, vinete, ciuperci, ceapa.

 

Mod de preparare
Se pregateste marinata din amestecul de boia, sare, plante aromate, tocate marunt, piper, mustar, zeama de lamaie, 2-3 linguri ulei de masline, optional usturoi pisat. Marinata se aseaza peste pulpele de pui intr-un vas acoperit sau intr-o punga si se lasa la frigider 2-3 ore. Legumele se curata, se spala si se taie felii mari. Se aseaza pulpele pe gratar sau grill. Legumele se pun la foc mic pe gratarul curatat (uns cu ulei daca doriti). Cand legumele sunt coapte se poate adauga un sos aromat. Va recomandam un sos cu 2 linguri de ulei, zeama de lamaie, optional o lingurita de miere si 2 ace de rozmarin. Pulpele se servesc cu o garnitura de legume si/sau cu o salata savuroasa.

Pulpe de pui la cuptor cu busuioc, rozmarin si cartofi

Usor de preparat, pulpele de pui vor avea insa un gust aparte daca sunt insotite de mirodeniile perfecte pentru ele. Incercati cu incredere o noua reteta usoara si gustoasa.

 

Ingrediente
6 pulpe de pui, 1 kg de cartofi, 6-8 catei de usturoi, 300 g ciuperci champignon, 6-8 linguri ulei de masline, 2 lingurite de mustar, 1 lingura otel balsamic, mirodenii din buchet (rozmarin, busuioc, patrunjel), 1 lingurita zahar brun, piper, sare grunjoasa.

 

Mod de preparare
Pulpele de pui se spala si se freaca cu amestecul de sare, usturoi si plante aromate tocate marunt. Se pregateste o marinata din ulei de masline, mustar, otet balsamic, 1 lingurita zahar, putina sare si piper, verdeturi tocate marunt. Se pun pulpele de pui intr-un vas, se toarna marinata peste pulpe, se acopera vasul si se lasa la rece timp de 2-3 ore. Se incinge cuptorul la 220 de grade. Cartofii se curata si se taie dupa preferinta in cuburi sau rondele mari, se aseaza impreuna cu ciupercile intregi intr-o tava cu putina apa, o parte din marinata pregatita si usturoiul taiat in bucati mai mari. Se aseaza pulpele de pui pe gratarul de la cuptor, iar sub gratar se aseaza tava cu cartofi si ciuperci. Pulpele se stropesc din cand in cand cu restul de marinata. Cand sunt gata se scoate tava din cuptor si se aseaza pulpele in tava peste cartofi. Se servesc cu patrunjel tocat presarat deasupra si cu o salata savuroasa.

Pentru ca dorim sa oferim clientilor nostri tot ce este mai bun, Agriro Fresh propune o reteta in buchet de mirodenii.

Pui impanat cu mirodenii: busuioc, oregano, patrunjel
 

Ingrediente
1 pui, mirodenii din buchet (busuioc, oregano, patrunjel), 4-5 catei de usturoi, 1 lamaie, 1 lingurita boia dulce, sare grunjoasa de mare, piper proaspat macinat, doua linguri ulei de masline.

Mod de preparare
Puiul se spala si se sterge. Mirodeniile se toaca marunt si se amesteca cu sare, boia, piper, usturoi pisat, ulei, 2-3 linguri de apa si suc de lamaie pana se transforma intr-un suc gros. Puiul se unge bine pe toate partile, inclusiv pe dinauntru, cu sucul gros obtinut. Puiul astfel uns se introduce in cuptorul fierbinte, incins bine in prealabil la 220 de grade. Se poate servi cu garnitura de cartofi sau legume aromate si/sau cu o salata savuroasa.



Pentru o cina perfecta exista intotdeauna o reteta savuroasa. Incercati puiul umplut cu legume, desavarsit cu mirodenii. Veti ramane uimiti de ce veti realiza.

 

Ingrediente
1 pui mai mare, 1 morcov, 1 ardei, 1 ceapa, 100 g mazare, 100 g ciuperci champignon, 1 dovlecel, 1 lamaie, 4 – 5 catei de usturoi, mirodenii din buchet (rozmarin, oregano, patrunjel), sare, boia, piper, 1 lingura de zahar brun (1 lingurita miere), 5-6 linguri ulei de masline.

 

Pui masat cu mirodenii umplut cu rozmarin, oregano, patrunjel

Mod de preparare 

Verdeturile se taie marunt si se amesteca cu sare, piper, usturoi pisat. Puiul se maseaza bine pe toate partile si pe dinauntru cu amestecul de mirodenii. Puiul astfel uns se aseaza intr-o tava. Se curata, se spala si se taie legumele. Intr-o cratita se pun 1-2 linguri ulei de masline si legumele, sare si piper, dupa care se prajesc cateva minute la foc mic. Se aseaza puiul intr-o tava, se umple cu legume si se toarna, peste pui, un amestec preparat din restul de ulei de masline, zeama de la o lamaie, zahar brun (sau miere), putina sare, piper, boia, verdeata tocata si 1 pahar de apa. Tava se introduce in cuptorul incins la 200-220 de grade si se lasa pana se rumeneste puiul. In tava pot fi asezati optional, cartofi taiati rondele sau cuburi. Din cand in cand puiul se va stropi cu sosul din tava. Daca sosul scade si nu mai este suficient se poate completa cu apa si vin. Va recomandam sa il serviti numai cu o salata savuroasa.