Plante aromate la ghiveci

Patrunjel

Aproape ca nu ne putem inchipui bucataria romaneasca fara patrunjel. Acesta este indispensabil in ciorbe, supe, tocanite, salate. 

In general, aroma sa puternica poate fi asortata oricarui fel culinar.

Oregano aduce sosurilor, mancarurilor de legume sau fripturilor, aroma sa picanta, usor dulce si proaspata, devenind astfel unul dintre condimentele preferate ale bucatariei italiene.

Rozmarinul innobilează cu aroma sa puternica preparatele din pui, miel, porc, precum  si sosurile . Legumele se bucura si ele de aroma sa deosebita . Cartofii cu rozmarin  sunt o incantare.

Cimbru verde

Aroma proaspata si picanta a cimbrului verde il recomanda ca fiind alegerea ideala pentru prepararea supelor, umpluturilor, pestelui si legumelor, dar si carnii de vita, miel sau preparatelor de pui.

Oregano

Gustul suav de ceapa o recomanda ca  una dintre plantele aromatice preferate de bucataria franceza in prepararea sosurilor si a salatelor. Nu este de neglijat această aroma pentru omlete si peste.

Ceapa Chives 

Rozmarin

Menta 

Gustul proaspat mentolat  face din menta condimentul ideal al preparatelor din carne de miel sau oaie, dar si al deserturilor pe baza de ciocolata. Intr-o zi torida de vara, in limonada, efectul de rece al mentei face minuni.

Salvie

Aroma inconfundabila a salviei este suficienta pentru a conferi preparatelor din peste, fripturii de pui, fripturii de porc si preparatelor de porc o savoare deosebita . Este intalnita in specialitatile bucatariei mediteraneene. Este folosita si in retete de paste umplute.

Maghiranul are un gust iute si foarte aromat. Este indicat in toate acele feluri de mancare care necesita o aroma puternica, dar in același timp dulce. Este perfect pentru, pizza, salate, sosuri, otet aromat,  chiar supe si legume. Este nelipsit in gulasuri, mancaruri de mazare sau fasole alba, tocanite cu carne de berbec si porc.

Maghiran

Supranumit si “patrunjelul chinezesc”, coriandrul este un obisnuit al fripturilor la cuptor, dar si al muraturilor, preparatelor din carne, varza sau cartofi. Frunzele sunt dulci, cu o usoară aroma de lamaie. Salatele si sosurile gen “salsa fresca” se bucura si ele de acesta aroma!

Coriandru

Lamaita

Este una dintre cele mai aromate plante, cu un miros puternic si proaspat. Lamaita este utilizata la condimentarea preparatelor din peste, fructe de mare sau pasare si este, de asemenea, intalnita si la prepararea dulciurilor si a bauturilor.

Lamaita