Plante aromate taiate

Rozmarin

Desi rozmarinul este nativ din zona mediteraneana, actualmente creste in mai toate regiunile cu clima temperata din Europa si America. Este utilizat de secole ca planta aromatica pentru mancaruri si medicament natural. Plantele specifice Mediteranei, salvia si rozmarinul isi combina perfect aromele puternice si dau savoare preparatelor din carne de miel, vita, pui si vanat.

Ambalat in caserole de 70g.

Rozmarin si Salvie

Cimbru

Oregano

Tarhon

Supranumit si “patrunjelul chinezesc”, coriandrul este un obisnuit al fripturilor la cuptor, dar si al muraturilor, preparatelor din carne, varza sau cartofi. Frunzele sunt dulci, cu o usoară aroma de lamaie. Salatele si sosurile gen “salsa fresca” se bucura si ele de acesta aroma!

Plante specifice Mediteranei, salvia si rozmarinul isi combina perfect aromele puternice si dau savoare preparatelor din carne de miel, vita, pui si vanat .

Cimbrul de cultura este folosit pentru a da un gust placut  supelor, umpluturilor, pestelui si legumelor, dar si preparatelor de pui care necesita gatit lent cu usturoi si vin. Aroma placuta a cimbrului, usor picanta, proaspata si piperata, este alegerea ideala pentru sosurile din carne de vanat, carne marinata sau afumata si il face indispensabil  in carmangerii.

Datorita gustului sau usor dulce, usor picant  si placut proaspat, oregano este condimentul clasic al sosurilor italiene, al salatelor grecesti din peste, al mancarurilor de legume sau al fripturilor de porc, vita si miel.

Tarhonul este un digestiv puternic, care regleaza si stimuleaza functia gastrica, dar care ajuta si la asimilarea substantelor nutritive. Tarhonul este pus in valoare cel mai bine cand este utilizat in preparatele cu legume fierte, marinate, sosuri pentru fripturi, umpluturi de peste si pasare, maioneza, castraveti murati in otet, sos tartar si salata de castraveti.

Coriandru

Gustul proaspat mentolat  face din menta condimentul ideal al preparatelor din carne de miel sau oaie, dar si al deserturilor pe baza de ciocolata. Intr-o zi torida de vara, in limonada, efectul de rece al mentei face minuni.

Menta

Aroma inconfundabila a salviei este suficienta pentru a conferi preparatelor din peste, fripturii de pui, fripturii de porc si preparatelor de porc o savoare deosebita . Este intalnita in specialitatile bucatariei mediteraneene. Este folosita si in retete de paste umplute.

Salvie

Busuioc

Gustul este dulce, parfumat si pare chiar mai puternic in timpul verii.  Aroma  complexa il recomanda pentru preparatele din paste, carnuri, mancaruri sau sosuri cu rosii. Dar, de ce nu, poate fi adăugat si in gemurile de fructe sau in sosurile cu capsuni.

Chives

Gustul suav de ceapa o recomanda ca  una dintre plantele aromatice preferate de bucataria franceza in prepararea sosurilor si a salatelor. Nu este de neglijat această aroma pentru omlete si peste.